Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для школярів області провели військово-спортивну гру в межах кампанії «Не лінуйся! Рухайся!»

Для школярів області провели військово-спортивну гру в межах кампанії «Не лінуйся! Рухайся!»

Заходи відбулись у травні на базі Навчального центру підготовки працівників органів внутрішніх справ ГУ МВС України в Харківській області.

Кампанія була організована Комунальною установою «Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та Харківською обласною федерацією військово-спортивних багатоборств за підтримки Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

У грі взяли участь 10 команд з різних куточків Харкова та області.

На урочистому відкриті діти побачили показовий виступ бійців Спецпідрозділу МВС «Схід».

Під час проведення військово-спортивної гри майбутні захисники Вітчизни виконували різноманітні нормативи військової справи. Вони виконували практичні елементи загальновійськового бою у складі відділення, щодо пересування полем бою та розгортання відділення. Змагалися в стрільбі з пневматичної зброї, споряджали магазин АК навчальними патронами та метали на дальність навчальні гранати. Напружена боротьба розгорнулась під час тактико-спеціальної гри із застосуванням точних копій реальної зброї, використання гранат і розтяжок. Під час тактико-спеціальної гри дітлахи практично виконували переміщення зі зброєю в полі бою, маскування, виявлення супротивника та ураження його.

У перервах між змаганнями досвідчені фахівці військово-спортивного клубу «Скорпіон» та ГО «Український легіон» провели заняття з тактичної та вогневої підготовки, заняття зі стрільби з різних видів пневматичної зброї, метали імітаційні вибухові гранати, навчались збирати та розбирати навчальний автомат Калашникова. Волонтери ГО «Парамедик Фокс» провели заняття з долікарняної допомоги з практичними вправами на манекені, де дітлахи навчалися надавати первинну допомогу потерпілому.

За підсумками змагання призери були нагороджені грамотами, медалями, кубками та сувенірною продукцією від Харківського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Призові місця розподілились так:

Група А (молодші):

1 місце посіла команда ЗОШ №154, 2 місце - збірна команда ЗОШ №37 та ЗОШ №16 та 3 місце - збірна команда м.Змієва.

Група Б (старші):

1 місце посіла команда ДЮСШ №7, 2 місце - збірна команда ЗОШ №142 та ЗОШ №175 та 3 місце - збірна команда м.Дергачі та м.Зміїв.

По закінченню заходу кінологи Харківського обласного клубу собаківництва ТСО України виступили з показовими виступами перед учасниками ігор.

Теги