Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійській районній лікарні завершили реконструкцію приймального відділення

У Балаклійській районній лікарні завершили реконструкцію приймального відділення

Завдяки роботам, виконаним у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», лікарня змогла розширити спектр медичних послуг.

Як розповідає директорка КНП «Балаклійська центральна клінічна районна лікарня» Марина Руденко, реконструйоване приймальне відділення лікарні має площу близько 900 кв. м.

«Відділення працює в нас з 2015 року, але воно було значно меншим до цього - і не так облаштоване і укомплектоване, як тепер. Сьогодні в результаті реконструкції, проведеної завдяки «Великому будівництву», ми отримали додатково операційну залу, додаткові палати і кабінет для ургентної лабораторії», - говорить Марина Руденко.

Кабінет ургентного лаборанта облаштований сучасним обладнанням, яке дозволяє кожного пацієнта, котрий госпіталізується до закладу, обстежити максимально оперативно.

«Поки людина буде оформляти історію хвороби, будуть готові два клінічні аналізи, які є базовими і необхідні всім пацієнтам, які госпіталізуються, незалежно від діагнозу. Це дозволить швидше проводити діагностику і краще лікувати пацієнтів», - наголошує керівниця лікарні.

Також реконструйоване приймальне відділення Балаклійської ЦРЛ має окремий інфекційний бокс, який дозволяє ізолювати пацієнтів з ознаками інфекційних захворювань одразу - ще до переведення в інфекційне відділення, яке за санітарними нормами розташоване окремо.

Завдяки оновленню приміщень та матеріальної бази приймального відділення, лікарня змогла надавати кваліфікованішу допомогу та збільшити кількість пакетів медичних послуг у межах договорів з Національною службою здоров’я України

«У нас було 16 пакетів послуг, на сьогодні вже на 18 пакетів укладені договори. І в нас є підстави ще більш розширювати спектр допомоги нашим пацієнтам, враховуючи і ремонтні роботи, і обладнання, яке ми отримали у межах «Великого будівництва». Зокрема, ми отримали сучасний рентгенівський апарат. І ми дуже вдячні за це, це дуже потрібно лікарні, тому що пацієнти потребують такої діагностики. І це також дасть можливість покращити якість медичної допомоги», – говорить Марина Руденко.

Як розповідає представник підрядної організації Михайло Хмарук, у ході робіт у приймальному відділенні було виконане часткове перепланування приміщень, внутрішні ремонтні роботи, замінено мережі електропостачання, вентиляції, водопроводу та каналізації. Також було проведено утеплення стін та ремонт фасаду.

«Також був збудований бокс для заїзду машин швидкої допомоги площею понад 130 квадратів. Ремонтні роботи у закладі проводилися з урахуванням усіх вимог інклюзії. Було виконано поділ на три входи, збудовані пандуси. Зроблено два санітарних вузли, які відповідають інклюзивним вимогам», - уточнює Михайло Хмарук.

Проєктом також передбачено упорядкування території лікарні.

«Було замінено частково покриття, зроблені заїзди для машин невідкладної допомоги, демонтовані старі підходи, зроблені нові підходи до майданчиків», - додає представник підрядника.

«Ми дуже задоволені, що цей ремонт закінчився, і ми сьогодні маємо змогу вже допомагати своїм пацієнтам у сучасних відремонтованих приміщеннях. У таких умовах перебувати в лікарні краще і для пацієнтів, і для персоналу», - говорить директорка Балаклійської ЦРЛ.