Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто зустріли чемпіонок Європи з синхронного плавання

У Харкові урочисто зустріли чемпіонок Європи з синхронного плавання

17 травня додому повернулася збірна України з синхронного плавання, яка привезла з чемпіонату Європи з водних видів спорту, який проходить у столиці Угорщини, 4 золоті та 4 срібні медалі.

Біля Палацу спорту «Локомотив» збірну, яка повністю складається з харківських спортсменок, зустріли рідні та друзі, до яких приєднався начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Костянтин Ананченко.

Від імені голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук він привітав спортсменок, тренерів та усю збірну України з вдалим виступом.

Як зазначив Костянтин Ананченко, на сьогодні Харківщина вже має ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо, дві з них належать синхроністкам.

«Сьогодні ми зустрічаємо наших легендарних дівчат, які так феєрично виступили в Будапешті на чемпіонаті Європи. Попереду у них Олімпіада, ліцензії на яку вони вибороли в дуеті та групі. Ще у нас є ліцензія в боксі. Ми сподіваємося, що на ліцензійному турнірі наші боксери візьмуть ще ліцензії. Є також ліцензія у фехтуванні. Крім того, ми вже знаємо, що у нас будуть ліцензії у важкій атлетиці, та сподіваємося і на легку атлетику», - повідомив Костянтин Ананченко.

Він також зазначив, що облдержадміністрація намагається максимально допомагати харківським олімпійцям в організації тренувального процесу, а також у соціальних питаннях.

Олімпійські ліцензії харківські синхроністки здобули Україні одними з найперших – ще у минулому році. Але через пандемію коронавірусу Олімпіада та багато інших змагань були перенесені. І цей чемпіонат Європи став для збірної першим серйозним випробуванням за останні два роки.

«Ці змагання були першими великими за останній час. Я рада, що дівчата впоралися. Вони дуже старалися. Звичайно для них це був стрес, але, я вважаю, що це було дуже корисно пройти перед Олімпіадою», - зазначила головна тренерка національної збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова.

Для Ксенії Сидоренко, яка є однією з найдосвідченіших спортсменок у цій збірній та вже виборювала «золото» на чемпіонаті Європи 2016 році, ці змагання стали особливими. Вона нещодавно повернулася в збірну, і чемпіонат Європи в Будапешті став для неї першим великим стартом за останні чотири роки, та ще й приніс такий результат.

«Емоції переповнюють. Виступати за збірну дуже відповідально, тому що ти не можеш підвести свою країну. Це не висловити словами, коли ти стоїш на п'єдесталі та грає гімн твоєї країни. Сльози і мурашки по тілу, - поділилася Ксенія. - Запорука сьогоднішнього успіху – це, звичайно, наші тренери. Вони працюють більш за всіх. Команди міняються, а наші тренери завжди біля керма. Тренери, а також усі, хто з нами працює, ми всі - одна команда. У нас дружній колектив. Дівчата молоді, але вже мають досвід, вони сильні та технічні. У нас шикарна команда».

Теги