Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині до потокового кисню під’єднали ще 100 ліжок для хворих на COVID-19

На Харківщині до потокового кисню під’єднали ще 100 ліжок для хворих на COVID-19

17 травня у 1-й залізничній лікарні запустили в роботу кисневу бочку, яку область отримала у квітні.

«У квітні ми отримали 4 кисневі бочки для лікарень області, одну з них отримала 1-а залізнична лікарня. Були проведені роботи з монтажу, і зараз бочка вже працює. Також кисневу бочку ми передали ще одній залізничній лікарні – зараз там тривають роботи з облаштування кисневих трас», - розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Він зауважив, що попри те, що ці залізничні лікарні є відомчими, обласна адміністрація передала їм у користування кисневі ємності, оскільки заклади визначені як опорні для лікування хворих на COVID-19.

«Обласна адміністрація орієнтована на те, щоб максимально допомагати пацієнтам, які є кисневозалежними. Сподіваюсь, що надалі залізничні лікарні і власне «Укрзалізниця» знайдуть можливість придбати собі власне відповідне обладнання. І тоді зможемо використовувати ці бочки для інших наших лікарень», - уточнив заступник голови ОДА.

Він також наголосив, що в області триває робота над збільшенням кількості ліжок, забезпечених саме потоковим киснем.

«Наразі ситуація із захворюваністю в області стабілізувалася, проте ми продовжуємо працювати над оснащенням наших лікарень усім необхідним. Для нас дуже важливо, щоб заклади були забезпечені саме потоковим киснем, адже остання хвиля пандемії показала, що кисневозалежних пацієнтів стає дедалі більше. Я сподіваюсь, що ми поступово дійдемо до того, що відповідно до міжнародних стандартів усі відповідні ліжка будуть забезпечені потоковим киснем», - зазначив Михайло Черняк.

За словами директора Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1 Віктора Лещенка, наразі в закладі потоковим киснем забезпечені близько 110 ліжок.

«Я вдячний за підтримку обласній державній адміністрації. Коли розпочиналася пандемія Covid-19, ми не були підготовлені настільки, наскільки зараз. На перших етапах обласна державна адміністрація допомогла нам концентраторами. Сьогодні ми їх маємо достатньо для практично кожного хворого. Загалом у нас 200 ліжко-місць, які зараз забезпечені повністю концентраторами та потоковим киснем», - сказав Віктор Лещенко.