Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток цифрової грамотності дасть змогу десяткам мільйонів українців користуватися перевагами цифровізації

Розвиток цифрової грамотності дасть змогу десяткам мільйонів українців користуватися перевагами цифровізації

17 травня за участі Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбувся черговий Diia Summit.

Під час заходу було презентовано нові електронні послуги та документи в «Дії».

Глава держави відзначив, що на сьогодні запущено десятки онлайн-послуг, портал і додаток «Дія», якими користуються вже 10 мільйонів громадян.

Денис Шмигаль, зі свого боку, зауважив, що в Європейському Союзі відзначають високі результати нашої країни в галузі цифровізації. За його словами, Україна стала лідером не лише в запровадженні цифрового паспорта, але й в інших швидких цифрових послугах, які сьогодні надаються в державі.

«Уже майже два роки за ініціативи Президента та завдяки плідній роботі міністерства й уряду в Україні триває процес цифровізації. Для того, щоб українці могли просто, швидко й ненав’язливо отримувати державні послуги, реєструвати бізнес, робити перші кроки в цьому житті в прямому й переносному сенсі. І це лише початок цього шляху. Попереду багато роботи. Зокрема, розвиток цифрової грамотності, аби не лише 10 мільйонів, а десятки мільйонів людей могли користуватися перевагами цифровізації України», - зазначив прем’єр-міністр.

На завершення Глава Уряду подякував Президенту України Володимиру Зеленському за ініціативу й наполегливість у питаннях розвитку цифровізації в державі, а також команді Міністерства цифрової трансформації -    за досягнуті результати.