Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА пройшло засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни

В ОДА пройшло засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни

Засідання регіональної Консультативної ради у справах ветеранів війни та сімей загиблих захисників України пройшло 14 травня під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

Під час зустрічі обговорили питання створення Управління у справах ветеранів Харківської обласної держадміністрації.

«У нас уже фактично сформоване управління. Ми маємо не чекати на юридичну складову та починати напрацьовувати питання, які є вже зараз. Щоб це була не формальна річ, а дійсно структура, яка буде опікуватися проблемними питаннями, знати їх та вирішувати», – зазначив Михайло Черняк.

Обговорили також питання внесення змін до персонального складу регіональної Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, а також призначення в сільських, селищних, міських радах радника голови з питань взаємодії з учасниками АТО/ООС та членами сімей загиблих на громадських засадах.

«23 березня у нас відбулося засідання Консультативної ради, на якому ми пропонували, щоб кожна рада мала радника з питань АТО. Були спрямовані листи громадам з тим, щоб вони прислухались до нашої думки. Ми вважаємо, що дорадчі органи в ТГ не повні, якщо в них немає радника з питань АТО. У Харківській області учасників  –17000. Війна триває, і проблеми нікуди не зникають, і такі питання потребують рішення постійно», – наголосив директор Департаменту соціального захисту Харківської ОДА Юрій Шпарага.