Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У США підтвердили підтримку України у сфері кібербезпеки

У США підтвердили підтримку України у сфері кібербезпеки

Це заявив під час форуму «Україна 30. Безпека країни» директор Місії Агентства США з міжнародного розвитку Джеймс Хоуп після презентації Кіберцентру UA30.

«Уряд США має можливість надати свою підтримку Україні у такій важливо критичній сфері, як кібербезпека. Наші дві країни краще за будь-кого іншого знають, якої шкоди можуть завдати організовані зловмисниками кібератаки», - сказав він.

Джеймс Хоуп додав, що США розглядають співпрацю з українськими партнерами як один з вагомих пріоритетів.

«Ми вже втілюємо широку низку проєктів, мета яких - сприяти зміцненню державних мереж, інфраструктури та накопичити експертний досвід. Ми не лише підтримуємо діяльність цього центру, але й впроваджуємо більшу за обсягами програму Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), розраховану на 4 роки, під назвою «КІбербезпека критично важливої інфраструктури в Україні». Ця програма USAID сприятиме досконалішій співпраці основних учасників процесу забезпечення кібербезпеки в Україні. Своєю чергою, відділ оборонного співробітництва у складі нашого посольства допомагає створенню сучасної та безпечної IT-інфраструктури для потреб Міноборони», - зазначив Джеймс Хоуп.

Теги