Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Укроборонпром» розпочав корпоратизацію - одну з ключових реформ державного концерну

«Укроборонпром» розпочав корпоратизацію - одну з ключових реформ державного концерну

Це заявив очільник відомства Юрій Гусєв на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни».

«Корпоратизація - це лише частина комплексу реформ «Укроборонпрому», яка передбачена законопроєктом №3822, і підготовку до якої ми фактично розпочали в грудні минулого року з підписання мною наказу про виконання доручення Президента України. Що таке корпоратизація і що таке реформа «Укроборонпрому»? Це побудова сучасної та ефективної системи управління, впровадження стандартів НАТО, системи корпоративного управління. Вона має відповідати на ті виклики, які є сьогодні, має забезпечити трансфер технологій, у тому числі, щоб надалі забезпечити створення спільних підприємств з нашими міжнародними партнерами та виготовлення необхідної продукції для ЗСУ. Хочу підкреслити, що підприємства «Укроборонпрому» працюють насамперед для забезпечення потреб ЗСУ», - заявив Юрій Гусєв.

Серед досягнень концерну його директор зазначив наступні: вперше в історії незалежності за 30 років налагоджено серійне виробництво підривачів усіх типів для всіх засобів ураження на базі шосткинського казенного підприємства «Імпульс».

«Створений замкнутий цикл виробництва легкоброньованої колісної техніки БТР-4, що входить до 10 кращих бронетранспортерів світу. Зусиллями підприємств «Укроборонпрому» модернізовано винищувальну бомбардувальну та штурмову авіацію: СУ-27, МІГ-29, СУ-25. Створено та прийнято на озброєння ЗСУ АН-70 - один з найкращих військово-транспортних літаків у світі. Створено і серійно виготовляється протикорабельний ракетний комплекс «Нептун». Створено високоточні реактивні снаряди «Вільха» і «Вільха-М» до РСЗВ «Смерч». Налагоджено виробництво комплексу високоточного артилерійського озброєння снаряду «Квітник» і його модифікації «Барвінок». В умовах російської агресії проти України прийнято на озброєння і серійно виготовляється «Стугна»,«Корсар» і «Комбат», - розповів Юрій Гусєв.

Теги