Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» в області створено нові робочі місця для кваліфікованих фахівців

Завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» в області створено нові робочі місця для кваліфікованих фахівців

Це заявив під час брифінгу 7 травня начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

Він зазначив, що завдяки активним роботам з ремонту та будівництву доріг, які передбачені Президентською програмою, кваліфіковані робочі кадри мають можливість працювати на об’єктах нашого регіону. До цього часу багато фахівців виїжджали на роботу за кордон. При цьому в Україні виникає велика потреба у таких спеціалістах. Зокрема, це кранівники, бульдозеристи, грейдеристи, водії великовагових транспортних засобів, машиністи-асфальтоукладачі.

Зараз вони працюють на об’єктах «Великого будівництва» - і мають можливість отримувати гідну зарплату.

«Наприклад, з 1 травня галузевою угодою «Укравтодору» з Кабміном уже погоджено збільшення окладів робітників на 20%. Тобто ми наразі переманюємо тих людей, які виїхали за кордон, котрі щось уміють робити руками, тому що наразі у нас є велика потреба в спеціалістах», - сказав Андрій Алексєєв.

Він також відзначив, що наразі на дорогах Харківщини працюють 46 ремонтних бригад - це 712 дорожніх робітників. Разом з водіями транспортних засобів, фахівцями асфальтобетонних заводів до робіт залучено більш ніж 1,5 тис. фахівців. Якщо враховувати також спеціалістів суміжних галузей: працівників кар’єрів, які добувають сировину для ремонту доріг, виробників бетонної продукції тощо, то кількість залучених до будівництва доріг зросте до 3 тис. осіб.

Окремо Андрій Алексєєв наголосив на покращенні умов праці дорожніх будівельників. 

«Ми рухаємося в тому напрямку, який передбачає Президентська програма, - збільшуємо потужності, набираємо людей, збільшуємо заробітну плату для них і всіляко заохочуємо виходити на роботу. Також умови роботи у дорожників уже не такі, які були раніше. Переважно вони працюють на комфортабельній спецтехніці німецького та італійського виробництва, іноземні стандарти застосовуються на асфальтних заводах», - наголосив начальник САД у Харківській області.