Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оперативніше рятувати життя пацієнтів відтепер зможуть медики Лозівської лікарні завдяки реконструкції закладу

Оперативніше рятувати життя пацієнтів відтепер зможуть медики Лозівської лікарні завдяки реконструкції закладу

Реконструкція приймального відділення Лозівського територіального медичного об’єднання стала можлива завдяки проєкту Президента України «Велике будівництво».

Приймальне відділення Лозівського територіального медичного об’єднання, що знаходиться в селі Катеринівка, розширили зі 100 до майже 600 квадратних метрів.

Для безпеки пацієнтів та зручності лікарів у приймальному відділенні зробили кілька вхідних груп. Окремо вхід для інфікованих та лежачих хворих. Для людей з інвалідністю збудували пандуси та підіймачі.

«Завдяки тому, що було зроблено більше під’їздів, більше кімнат для хворих та кімнат, де надаватимуть безпосередньо медичну допомогу в умовах приймального відділення, з'явилась можливість якісніше та швидше надавати медичну допомогу», - розповідає директор Лозівського ТМО Іван Жовтий.

У межах реконструкції медики отримали можливість надавати допомогу тяжким хворим просто у приймальному відділенні, що значно економить час.

«Раніше у нас у приймальному відділенні не було шокової операційної. Коли поступали хворі у важкому стані, ми їх підіймали наверх. Це все займало час. Відтепер тут буде діагностика, рентгенографія, є операційний стіл. Одразу бригада анестезіологів, травматологів - всі, хто необхідний, будуть сюди сходитись. Це краще для пацієнтів. Ми виграємо час. Зможемо просто тут оперувати. Операційна повноцінна», - відзначає заступник директора з хірургічної допомоги Володимир Сергієнко.

Реконструкцію приймального відділення розпочали у жовтні минулого року. Утеплили фасад, зробили закритий під’їзд для «швидких» для зручності взимку.

«Провели повну реконструкцію зі зміною планування, із заміною сантехніки, зі встановленням вентиляційного обладнання, якого не було взагалі. Перепланування відбувалось з використанням сучасних будівельних матеріалів, згідно з усіма нормами, які були прописані в проєкті. Також була створена кімната з комп’ютерним томографом зі спеціальним рентгенозахисним обробленням», - розповідає представник підрядної організації Євген Сірик.

Завдяки програмі Президента в лікарні з’явився 64-розрядний комп’ютерний томограф.

«Ми змогли довести, що для нашого району, бо ми другі за кількістю населення після Харківського та обслуговуємо майже 93000 населення, потрібен саме такий томограф», - зазначив директор медичного об’єднання.