Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Донбасі менше снайперського вогню, однак не досягнуто домовленостей про режим повної тиші

На Донбасі менше снайперського вогню, однак не досягнуто домовленостей про режим повної тиші

Це Президент України Володимир Зеленський зазначив у телефонній розмові із сенатором США, співголовою Українського кокусу в Сенаті Робертом Портманом.

Глава держави наголосив, що Україна високо цінує двопартійну підтримку Конгресу Сполучених Штатів Америки. Він подякував за постійну й непохитну підтримку з боку США територіальної цілісності та суверенітету України.

«Дякую вам за вагомий особистий внесок у формування такої міцної парламентської підтримки на чолі Сенатського українського кокусу. Це важлива основа нашого стратегічного партнерства, яке базується на спільних цінностях та довгострокових інтересах», – зазначив Володимир Зеленський.

Роберт Портман привітав призначення нового Посла України у США Оксани Маркарової.

Президент подякував за виділені в бюджеті Сполучених Штатів на поточний рік асигнування для реалізації програм допомоги Україні в обсязі понад 700 мільйонів доларів США, з яких майже 400 мільйонів піде на потреби національної безпеки та оборони.

Володимир Зеленський поінформував сенатора про ситуацію на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що є певні позитивні зміни, менше снайперського вогню, а тому менше загиблих за останні дні. Однак Глава держави наголосив, що так і не вдалося досягти домовленостей з Росією щодо режиму повного припинення вогню, тож ситуація й надалі залишається небезпечною.

Сенатор Роберт Портман зазначив, що підтримує надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Президент оцінив сильну позицію США щодо недопущення завершення будівництва газопроводу «Північній потік – 2» і подякував за санкційну підтримку.

Також Володимир Зеленський додав, що Україна зацікавлена у тісній співпраці зі Сполученими Штатами у протидії дезінформації.

Глава держави наголосив, що з радістю очікує на візит Роберта Портмана до України у складі двопартійної делегації Конгресу США.