Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував відбір кандидатів на академічні стипендії імені героїв Небесної Сотні

Стартував відбір кандидатів на академічні стипендії імені героїв Небесної Сотні

Збір заявок триватиме до 1 червня 2021 року. Про це повідомляють у Міністерстві освіти та науки України.

Участь у конкурсі можуть брати студенти, які своєю активною громадянською позицією утверджують ідеали та цінності Революції Гідності. 

П’ятдесят академічних стипендій можуть отримати студенти та курсанти державних закладів вищої освіти за спеціальностями: 

- «Фізична терапія, ерготерапія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Василя Мойсея;

- «Залізничний транспорт» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка;

- «Агроінженерія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Дмитра Пагора;

- «Економіка» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського;

- «Військове управління (за видами збройних сил)» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Івана Тарасюка;

- «Географія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка;

- «Архітектура та містобудування» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Олександра Плеханова;

- «Інженерія програмного забезпечення» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського;

- «Сценічне мистецтво» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна;

- «Психологія» – п’ять академічних стипендій імені Героя Небесної Сотні Юрія Дяковського. 

Від кожного закладу можна делегувати одного студента. Відбір кандидатів здійснює вищий колегіальний орган студентського (курсантського) самоврядування за результатами зимової сесії з-поміж:

- студентів, які мають значні успіхи у навчанні та/або науковій, громадській, спортивній (творчій) діяльності та отримали право на академічну стипендію, займають рейтингові позиції в межах 10% перших за рейтингом;

- курсантів, які досягли значних успіхів у навчанні та/або науковій, громадській, спортивній (творчій) діяльності, мають зразкову військову дисципліну.

Для делегування кандидата на призначення академічної стипендії заклади вищої освіти мають до 1 червня 2021 року надіслати пакет документів, який має включати:

- супровідний лист за підписом керівника закладу освіти;

- рішення (витяг з рішення) вищого органу студентського самоврядування та додати до нього матеріали, які підтверджують активну громадянську позицію студента (курсанта);

- мотиваційний лист (для студента);

- витяг з рішення стипендіальної комісії, що підтверджує його право на призначення академічної стипендії (для студента);

- матеріали, що підтверджують успіхи та досягнення (для курсанта).

Матеріали можуть виглядати як портфоліо: туди додається все за бажанням номінанта. Можна додавати грамоти, рекомендаційні листи, фото тощо. 

Довідка. Документи формуються у справу (теку), пронумеровуються та підписуються керівником закладу освіти (супровідний лист), надсилаються до 1 червня 2021 року у двох примірниках (паперовий та електронний). Паперову версію надсилати поштою (рекомендованим листом або кур'єрською поштою) до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України на адресу: 03045 вул. Митрополита Василя Липківського, 36, м. Київ, з поміткою «кандидат на призначення стипендії» (контактна особа – Ольга Сорока, o.soroka1982@gmail.com). 

Стипендії виплачуватимуться протягом навчального року, починаючи з 1 вересня, за умови підтвердження права кандидатів на академічну стипендію за підсумками літньої сесії. Стипендії для студентів закладів вищої освіти, наукових установ, які здобувають освітній або освітньо-професійний ступінь «молодший бакалавр», освітні ступені «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», – 2480 гривень на місяць, а для курсантів – у розмірі 2270 грн на місяць. 

Теги