Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах «Великого будівництва» на Харківщині відремонтують 13 доріг місцевого значення

У межах «Великого будівництва» на Харківщині відремонтують 13 доріг місцевого значення

Про роботи, які цьогоріч виконують на місцевій мережі доріг, розповів 29 квітня під час брифінгу директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

Він наголосив, що Харківська область традиційно є лідером з ремонту автомобільних доріг місцевого значення.

«Ми у січні першими затвердили перелік автомобільних доріг, які будуть ремонтуватися цього року. Він складається з 13 автомобільних доріг місцевого значення та 4 мостів, які перебували в аварійному стані. З настанням сприятливих погодних умов на початку березня спеціалісти розпочали роботи з ремонту автомобільних доріг. Наразі на 8 дорогах тривають ремонтні роботи, стан їхнього виконання - від 55 до 99 відсотків», - розповів Ігор Турченко.

Він зазначив, що першою дорогою, де цього року було розпочато ремонт, стала автодорога Дергачі - П’ятихатки. Наразі роботи тут виконані в повному обсязі - було замінено основу, облаштовано два шари асфальтобетонного покриття та нанесено розмітку. Зараз підрядник уже закінчив роботи з облаштування узбіччя.

На завершальній стадії - роботи з ремонту автомобільної дороги Харків - Липці - Борисівка. 28 квітня підрядник закінчив роботу з облаштування нижнього шару асфальтобетону. За два тижні планується повністю закінчити роботи на цій автомобільній дорозі.

Також тривають роботи на під’їзді до населеного пункту Березівка - влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття до окружної автомобільної дороги навколо міста Харкова.

Дорога Богодухів - Валки - Нова Водолага ремонтується третій рік поспіль. Намічену для ремонту ділянку завершать за два тижні, підряднику залишилося лише влаштувати  верхній шар асфальтобетонної суміші. 

На дорозі Ізюм - Оскіл закінчуються роботи з улаштування основи автомобільної дороги, в травні планується повністю закрити поверхню двома шарами асфальтобетонної суміші. Роботи вже виконуються на межі з Донецькою областю.

У Лозівській територіальній громаді ремонтується місцева дорога Нова Іванівка - Орілька на Чернявщину. Підрядником виконані роботи на 75%. Повністю закінчено нижній шар асфальтобетонної суміші, завершуються роботи з укріплення узбіччя. На наступному тижні розпочнуться роботи з облаштування верхнього шару покриття.

У Зміївській територіальній громаді на завершальній стадії - роботи з ремонту дороги Зміїв - Таранівка від примикання автодороги Мерефа - Павлоград. У самому населеному пункті Таранівка підрядник закінчив улаштування 400 м покриття, наразі тривають роботи з влаштування основи.

Також ведуться роботи на 4 мостах, розташованих на дорогах місцевого значення. Це місток на автодорозі Дергачі - Дворічний Кут: тут виконуються роботи з укріплення балок. На дорозі Золочів - Козача Лопань повністю розібрано місток, капітальні роботи планують закінчити до 1 вересня. Розпочалися роботи з ремонту автомобільного мосту над залізничним шляхопроводом на дорозі Куп’янськ - Кругляківка. У місті Чугуєві демонтується пішохідний місток над автомобільною дорогою Київ - Харків - Довжанський. Наразі тривають роботи з проведення бетонування основи.

Крім того, Ігор Турченко наголосив на якості виконання робіт на об’єктах «Великого будівництва».

«Контроль якості проводиться двома державними організаціями - це «Дор'якість» та Харківський національний автомобільно-дорожній університет. Тільки після отримання сертифікатів відповідності якості від цих підприємств підрядник може отримати оплату за виконані роботи», - зауважив директор ДП.