Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Об'їзній дорозі навколо Харкова влаштовано 16 км вирівнювального шару з асфальтобетону

На Об'їзній дорозі навколо Харкова влаштовано 16 км вирівнювального шару з асфальтобетону

Ремонтні роботи на автомобільній дорозі М-03 «Київ-Харків-Довжанський» проводять у межах Програми Президента «Велике будівництво».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що заасфальтовано дорожнє покриття на ділянці М-03 від смт Пісочин до Роганського житлового масиву – 14 км, на ділянці М-03-03 від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка – 2 км.

Також було відфрезеровано 33,2 км старого покриття: на М-03 від смт Пісочин до Роганського житлового масиву – 26 км, на М-03-03 від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка –  7,2 км.

Нині підрядники виконують роботи з влаштування вирівнювального шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на трьох ділянках об’їзної. Зокрема, біля Бєлгородської розв’язки розпочалося армування шарів асфальтобетонного покриття з використанням георешітки, біля 17-го кладовища – армування шарів асфальтобетонного покриття з використанням композитної арматури. Продовжуються роботи з фрезерування.

Окрім цього, паралельно виконуються роботи на додаткових перехідно-швидкісних смугах, видалення чагарникової порослі з узбіч та встановлення бортів.

Дорожники зазначили, що у місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі.

Нагадаємо, об’їзна дорога складається з відрізків 5-ти доріг загальною протяжністю 82 км. У межах Програми Президента «Велике будівництво» на 58 кілометрах об’їзної дороги за маршрутом «Пісочин – П'ятихатки – Рогань – Безлюдівка» повністю оновлять покриття, встановлять нові знаки, з'явиться нова розмітка і узбіччя. Вартість проєкту – 1 млрд 8 млн гривень, термін виконання – 2 роки.

Довідка. Перша ділянка: траса М-03 «Київ-Харків-Довжанський», км 472+045 – км 493+400, від смт Пісочин до екопарку. Асфальтування, армування шарів асфальтобетонного покриття з використанням георешітки, роботи по додаткових смугах руху. Підрядник: ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Друга ділянка: М-03 «Київ-Харків-Довжанський», км 493+900 – км 516+200, від екопарку до Роганського житлового масиву. Асфальтування, армування шарів асфальтобетонного покриття з використанням композитної арматури, фрезерування, розчищення узбіччя від чагарників, роботи на додаткових перехідно-швидкісних смугах та встановлення бортів. Підрядник: ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Третя ділянка: M-03-03 «Під′їзд до аеропорту «Харків», км 0+000 – км 13+688, від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка. Асфальтування, фрезерування, розчищення узбіччя від чагарників. Працює підрядна організація ТОВ «Славдорбуд».