Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха нагородив кращого спортсмена березня та його тренерку

Роман Семенуха нагородив кращого спортсмена березня та його тренерку

27 квітня в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОДА фехтувальнику-шпажисту Роману Свічкарю та його тренерці Ірині Одокієнко вручили відзнаки «Найкращий спортсмен березня».

Шпажист Роман Свічкар наприкінці березня в командних змаганнях Кубка світу в Казані в складі збірної України виборов «срібло». Команда у фіналі поступилася Італії, проте заробила путівку на Олімпіаду в Токіо. Роман Свічкар виступав з Богданом Нікішиним, Ігорем Рейзліним й Анатолієм Гереєм.

«Символічно, що нашу збірну з чотирьох спортсменів представляють хлопці зі всієї країни – від Ужгорода до Харкова. Спорт об’єднує», - відзначив під час нагородження заступник голови ОДА Роман Семенуха.

Попереду у харківського шпажиста - Олімпіада, а сьогодні - щоденні тренування. У минулому сезоні спортивні досягнення Романа Свічкаря область також відзначила, але в іншій номінації — «Спортсмен року Харківської області» (сезон 2019-2020).

«Дякую, що вибрали мене й мого тренера. Приємно отримати цю нагороду. Ми виграли срібну нагороду на етапі Кубка світу, отримали ліцензію на Олімпійські ігри і це дало нам можливість отримати цю нагороду. Спасибі управлінню спорту, керівництву області, федерації за те, що ми маємо можливість їздити на міжнародні змагання, тренувальні збори», — розповів Роман Свічкар.

Тренується шпажист з командою в Харкові (спортивний комплекс «Уніфехт») та у Києві. Зараз головне завдання — підготовка до Олімпіади. Облдержадміністрація обіцяє сприяти підготовці спортсменів до змагань.

«Основне завдання обласної державної адміністрації - щоб спортсмени та тренери були максимально сконцентровані винятково на тренувальному процесі й спокійно готувались до Олімпіади. Ми докладемо всіх зусиль для цього і віримо в перемогу наших на Олімпійських іграх!»,— підкреслив Роман Семенуха.

Нагадаємо, на сьогодні олімпійські ліцензії є у десяти спортсменів з Харківської області в таких видах спорту як бокс, фехтування та синхронне плавання (дует і група).