Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МОЗ не планує подавати до уряду пропозиції щодо додаткових обмежень на Великодні свята

МОЗ не планує подавати до уряду пропозиції щодо додаткових обмежень на Великодні свята

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Урядовці й духовенство обговорили дотримання карантинних заходів під час Великодніх свят на зустрічі КМУ з Радою церков і релігійних організацій.

«Ми маємо підтримку нашого духовенства. Зокрема, дійшли згоди щодо можливості зменшення тривалості богослужіння з одночасним збільшенням їх кількості, фіксації дверей у храмах, аби вони постійно були відчинені. Також домовилися про додаткову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів – поцілунки хрестів, ікон, святинь», – зазначив Максим Степанов.

МОЗ не планує подавати до уряду пропозиції щодо додаткових обмежень на Великодні свята, натомість рекомендує українцям дотримуватись правил і норм, які діють сьогодні. Міністр також наголосив, що перебувати на богослужіннях і церковних обрядах, незалежно від того, де вони будуть відбуватися, всередині храму чи на подвір’ї, потрібно обов’язково в масці.

Очільник МОЗ порадив за можливості брати участь у богослужіннях одному членові родини та максимально виключити відвідування служби людьми похилого віку та тими, хто має хронічні захворювання.

Теги