Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівельники почали зводити залізобетонний каркас нового онкоцентру

Будівельники почали зводити залізобетонний каркас нового онкоцентру

Новий сучасний онкологічний центр на Харківщині будують у межах Програми Президента «Велике будівництво».

У 2021 році проєктом передбачено виготовлення та монтаж залізобетонного каркаса першої частини лікувально-діагностичного корпусу, влаштування зовнішніх та внутрішніх стін будівлі лікувально-діагностичного корпусу, монтаж віконних блоків; влаштування покрівлі, виконання внутрішніх санітарно-технічних робіт, влаштування систем опалення, облаштування індивідуального теплового пункту, будівництво газової котельні.

Зараз на об’єкті розпочали монтаж залізобетонного каркаса будівлі лікувально-діагностичного корпусу.

«На сьогодні на будівельний майданчик завезено понад 30% колон. Також завезена арматура в повному обсязі, є опалубка. На цей об’єкт доставляють залізобетонні вироби від трьох виробників: Бориспільського заводу, Балівського та Харківського заводу «Еталон». Змонтовано баштовий кран, є два пересувні крани потужністю 50 та 25 тонн. Усе це потрібно, щоб почати процес зведення каркасу», - розповів директор Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Сергій Жуков.

Роботи на об’єкті проходять згідно із затвердженими планами.

«На цей час ми у графіку, навіть намагаємося випередити його. Для цього підрядна організація погодила сама та змонтувала баштовий кран, він дозволить прискорити темпи будівництва», - зазначив Сергій Жуков.

Цього року на будівництво онкологічного центру заплановано спрямувати понад 190 млн грн. Це кошти державного та обласного бюджетів.

Загалом онкологічний центр будуватимуть у 4 черги.

«Перша та друга черга – це лікувально-діагностичний корпус. Після будівництва першої та другої черги лікарі зможуть переїхати в нову будівлю. Після цього в третій черзі відбуватиметься демонтаж одного з наявних корпусів і на його місці буде додатково збудовано два крила лікувально-діагностичного корпусу та центр променевої терапії. Четверта черга передбачає реконструкцію парку, будівництво газової котельні, поліклінічного відділення та харчоблока», - розповів директор Департаменту капітального будівництва ОДА.