Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області продовжують збільшувати госпітальну базу під COVID-19

В області продовжують збільшувати госпітальну базу під COVID-19

Про це розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк під час брифінгу 26 квітня.

Так, наразі для надання допомоги хворим на COVID-19 залучено 5014 ліжок. Зайнятість ліжок станом на 26 квітня становить 64%.

«Усі ліжка, визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, забезпечені киснем на 100%: це або концентратор, або потоковий кисень», – сказав Михайло Черняк.

Він повідомив, що відсьогодні починають приймати пацієнтів з COVID-19 на додаткові ліжка з потоковим киснем на базі Харківської обласної клінічної лікарні, які було обладнано впродовж минулого тижня.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації також зауважив, що впродовж останніх днів ситуація з COVID-19 в області поступово стабілізується.

«Це видно по показниках останніх днів: кількість захворілих, які є підтвердженими, зменшується відносно кількості людей, які одужали. Також зменшилась кількість викликів швидкої медичної допомоги саме до людей з підозрою на COVID-19. Зменшилась кількість госпіталізацій з пневмонією. Цей показник суттєво знизився і ми бачимо, за останні дні це особливо було показовим», – сказав Михайло Черняк.

Нагадаємо, 23 березня на Харківщину прибули кисневі бочки для 4 медичних закладів. Кисневі бочки ємністю 5 кубів будуть установлені у двох «залізничних» лікарнях та в Обласному госпіталі ветеранів війни, також 3-кубову кисневу бочку встановлять у Вовчанській центральній районній лікарні.