Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В уряді наголосили на необхідності дотримання карантину під час прийдешніх свят

В уряді наголосили на необхідності дотримання карантину під час прийдешніх свят

Це питання обговорили на зустрічі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та представників Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

Глава уряду зауважив, що у квітні-травні релігійна спільнота відзначатиме низку важливих свят, серед яких - Вербна неділя, свято Воскресіння Христового, Рамадан-байрам та інші.

Денис Шмигаль акцентував на необхідності дотримання всіма релігійними організаціями під час відзначення цих свят карантинних обмежень та рекомендацій, які стосуються проведення богослужінь, релігійних обрядів, та церемоній.

«Свята - це радість, і важливо, щоб потім ця радість не була затьмарена зростанням захворюваності. Ми цінуємо, що представники релігійних організацій роблять все для дотримання карантинних норм. Уряд, зі свого боку, і надалі докладатиме всіх зусиль для того, щоб державна політика у сфері релігії була ефективною, результативною та спрямованою на реалізацію відповідних прав і свобод громадян», - наголосив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також подякував представникам Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій за розуміння й підтримку введених державою вимушених тимчасових обмежень щодо їхньої діяльності, а також за позицію щодо важливості процесу вакцинування проти COVID-19.

«Вдячні представникам релігійних організацій за долучення до кампанії популяризації процесу вакцинації через власний приклад щеплення», - сказав очільник уряду.