Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Програмі медичних гарантій на первинну допомогу передбачено понад 20 млрд грн

У Програмі медичних гарантій на первинну допомогу передбачено понад 20 млрд грн

Кількість надавачів первинної допомоги, які працюватимуть за контрактом з Національною службою здоров’я цього року, зросла.

1768 медзакладів підписали договори на надання первинної медичної допомоги, починаючи з квітня цього року. Це на 70 надавачів більше, ніж торік. 

«Стабільно високою залишається кількість приватних надавачів первинної меддопомоги -  договір підписали 173 приватні заклади та 452 лікарі-ФОП. Тож практично кожен третій заклад, що має договір з НСЗУ на первинну меддопомогу, є приватним, - зазначають у НСЗУ. - Це свідчить про те, що закладам, у тому числі приватним та лікарям-ФОП, вигідно співпрацювати за контрактом з НСЗУ». 

У квітні оплату вже отримали 1258 закладів первинної ланки на суму 1 млрд 313 млн грн.
Загалом у Програмі медичних гарантій на первинну медичну допомогу передбачено понад 20 мільярдів 670 мільйонів гривень. 

Трансформація системи має на меті створити універсальний доступ до необхідних медичних послуг. Щоб мешканці сіл отримували своєчасну консультацію, своєчасний огляд, призначення чи електронний рецепт від свого сімейного лікаря.

Наразі 800 надавачів первинної меддопомоги, які мають договір з НСЗУ, працюють у селах. Це 45% від усіх закладів первинної ланки. Ці медзаклади мають понад 6,5 тисяч місць надання послуг. А працює у них майже 4,5 тисячі сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. 

Свого лікаря обрали понад 6 мільйонів українців, які мешкають у сільській місцевості.

Незалежно від того, де розташований заклад – в місті чи селі, пацієнт отримує безоплатно весь обсяг послуг, передбачений Програмою медичних гарантій. 

Теги