Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіонах створять мережу інтерактивно-освітніх центрів науки

У регіонах створять мережу інтерактивно-освітніх центрів науки

Вона об’єднає музеї науки, науково-дослідні лабораторії для проведення навчальних занять та тематичних досліджень, дитячі студії, бізнес-інкубатори тощо.

Цьому питанню була присвячена нарада, яка відбулась 20 квітня за участю заступниці Міністра освіти і науки Віри Рогової.

На заході презентували спільний проєкт щодо створення таких центрів та підписання меморандуму про співпрацю і взаємодію між Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством освіти і науки України, Національною академією наук України та Національним центром «Мала академія наук України».

Меморандум укладено на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо створення в Україні мережі інтерактивно-освітніх центрів науки.

Цілі розвитку системи таких центрів:

- поширення наукових знань у сучасній і доступній формі;

- сприяння територіальним громадам у залученні молоді до творчої діяльності;

- впровадження інноваційних технологій в освітню практику;

- створення рівних можливостей усіх суспільних груп населення для самореалізації, розвитку здібностей та творчого потенціалу;

- забезпечення права громадян на якісні освітні послуги.

Довідка. Перший Музей науки в Україні відкрито у 2020 році Національним центром «Мала академія наук України». Музей розташований у павільйоні №23 «Наука» на території ВДНГ у Києві. 

Основою музею є наукові відкриття, дослідження, нові технології та освітні програми для відвідувачів різного віку: від турів для вчителів і захопливих наукових шоу – до відкритих лекцій та навчальних програм для родин.