Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україну доставили перші вакцини в межах механізму COVAX

В Україну доставили перші вакцини в межах механізму COVAX

117 тисяч доз Pfizer/BioNTech Україна отримує безоплатно.

«Держава Україна поставила перед собою чітку задачу – охопити щепленням від COVID-19 більшість дорослого населення вже цього календарного року. Це важка задача, проте вона точно може бути виконана. Цей процес стане справжнім логістичним і управлінським викликом, оскільки до вакцинації будуть залучені різні виробники і типи вакцин, кожна з яких має свої умови для застосування, транспортування і зберігання. Ми вітаємо отримання першого з постачань вакцини в межах глобальної ініціативи та підтримку міжнародних партнерів. Для України важливо, що в умовах жорсткої конкуренції і боротьби за доступ до вакцин у світі COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалось це глобальне партнерство - забезпечити справедливі можливості для всіх», -підкреслив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Постачання вакцин різних виробників у межах COVAX продовжаться, і очікується, що до кінця 2021 року дозволять охопити щепленнями до 20% населення України. У межах механізму COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

117000 доз вакцини Pfizer/BioNTech, у першу чергу, використають для щеплення персоналу і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.