Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині провели повітряне патрулювання лісових масивів

На Харківщині провели повітряне патрулювання лісових масивів

В обльоті над Ізюмським, Вовчанським, Балаклійським, Зміївським, Чугуєво-Бабчанським та Куп’янським лісовими господарствами області взяв участь заступник голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

Повітряне патрулювання лісових масивів, сільськогосподарських угідь та відкритих просторів відбулось 15 квітня. У ньому взяли участь начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв, представники районних адміністрацій та лісгоспів.

Мета навчань - оцінка можливих пожеж в екосистемах області. Для моніторингу ситуації з повітря був залучений гелікоптер ДСНС України H-225 «Super Puma» Спеціального авіаційного загону ОРС ДСНС України.

У межах навчань поблизу Вовчанська провели командно-штабне тренування із запобігання виникненню масштабних лісових пожеж та їх ліквідації. Керівники навчання запропонували усім присутнім представникам органів місцевого самоврядування при встановленні високого класу пожежної небезпеки приділяти більше уваги патрулюванню, рейдовим обходам, проведенням роз’яснювальної роботи серед населення та опрацювати питання щодо можливості зосередження сил та засобів у місцях найбільш вірогідного виникнення та поширення лісових пожеж.

Враховуючи високу пожежну небезпеку, яка спостерігається в Харківській області останнім часом, та збільшення кількості пожеж від випалювання сухої трави та побутового сміття на відкритих територіях біля населених пунктів, рятувальники Харківщини постійно вдосконалюють навички та організаційні вміння щодо ліквідації надзвичайних ситуацій та пожеж у природних екосистемах.