Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ФОПи та наймані працівники області можуть отримати матеріальну допомогу під час карантину

ФОПи та наймані працівники області можуть отримати матеріальну допомогу під час карантину

У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів на території регіону застраховані підприємці та працівники мають право на державну допомогу у сумі 8 тис. грн.

Як пояснив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Петро Лашин, Постановою Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2021 р. № 328 «Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» затверджено Порядок надання допомоги застрахованим особам: найманим працівникам суб’єкта господарювання та фізичним особам-підприємцям.

«Рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області від 9 квітня на території регіону з 11 квітня запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого заборонено діяльність суб’єктів господарювання окремих видів економічної діяльності. Харківська обласна державна адміністрація занепокоєна ситуацією, що склалась, та, своєю чергою, готова надавати всебічну підтримку суб’єктам підприємницької діяльності у межах чинного законодавства», - розповів Петро Лашин.

Так, з метою вирішення питання підтримки застрахованих осіб обласна державна адміністрація провела роботу з місцевими органами самоврядування щодо необхідності передбачення коштів у місцевих бюджетах для надання допомоги підприємцям.

Петро Лашин зазначив, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 року № 329 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236» затверджено перелік основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, запроваджені з метою запобігання поширенню на території окремих адміністративно-територіальних одиниць гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб’єктів господарювання, в яких працюють застраховані особи, та фізичних осіб - підприємців. 

Нагадаємо, у грудні 2020 року - січні 2021 року державну допомогу у зв’язку з карантином в Україні отримала 480651 особа на суму понад 3,8 млрд грн, у тому числі в Харківській області – 31207 осіб на суму майже 250 млн грн.

Для отримання інформаційної консультації щодо державної допомоги у сумі 8 тис. грн під час запровадження протиепідемічних заходів на території Харківського регіону підприємці можуть звертатись до Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва за тел.: 757-42-20; 757 42 32.

Форма заяви про виплату допомоги застрахованим особам.