Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські армрестлери перемогли на чемпіонаті України

Харківські армрестлери перемогли на чемпіонаті України

Про це повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Чемпіонат України з армспорту серед молоді, юнаків та юніорів відбувся в Полтаві з 1 до 5 квітня. На ньому спортсмени Харківщини завоювали 28 нагород.

У змаганнях взяли участь майже 400 спортсменів з 19 областей країни. За підсумками армрестлери Харківської області спільними зусиллями вибороли 8 золотих, 8 срібних і 12 бронзових медалей, з них 4 золоті, 2 срібні та 4 бронзові – на рахунку молоді (спортсмени 2000-2002 років народження).

Чемпіонами України серед молоді стали: Олександр Телятник (вагова категорія - 80 кг у боротьбі на лівій та правій руці), Олександр Набойченко (вагова категорія - 85 кг, ліва рука) і Владислав Соболь (вагова категорія - понад 90 кг, ліва рука).

Також Владислав Соболь здобув срібну медаль у боротьбі на правій руці. Крім нього, «срібло» завоював Артем Босенко (вагова категорія - 65 кг, ліва рука).

Бронзовими призерами стали: Дарина Сватуха-Зубакова (вагова категорія - понад 65 кг, ліва рука та права рука), Костянтин Бабін (вагова категорія - 75 кг, ліва рука) та Єгор Корнієнко (вагова категорія - 80 кг, права рука).

У командному заліку серед молоді збірна Харківської області посіла друге місце. Перше було за Львівською областю, а третє посіли спортсмени Житомирської області.

У змаганнях серед юніорів (спортсмени 2003-2005 років народження) на рахунку харків’ян – 3 золоті, 1 срібна та 5 бронзових медалей.

Чемпіонами стали: Антон Безкоровайний (вагова категорія - 50 кг, ліва рука та права рука) і Ганна Давидова (вагова категорія - 50 кг, ліва рука).

Срібну медаль виборов Артем Попов (вагова категорія - 75 кг, права рука). Зокрема, він став бронзовим призером у боротьбі на лівій руці.

Також бронзові медалі здобули: Марія Корчаченко (вагова категорія - 45 кг, права рука), Давид Попов (вагова категорія - 65 кг, права рука), Нікіта Фомук (вагова категорія - 70 кг, ліва рука) та Андрій Новіков (вагова категорія - 80 кг, права рука).

У загальнокомандному заліку серед юніорів харківські армрестлери посіли друге місце. Перше було за спортсменами Житомирської області, а трете – Тернопільської області.

У змаганнях серед юнаків (2006-2007 роки народження) харків’яни завоювали 1 золоту, 5 срібних і 3 бронзові медалі.

Чемпіоном став Рустам Кувандіков (вагова категорія - 55 кг, права рука). Зокрема, на його рахунку - бронзова медаль у боротьбі на лівій руці.

Другі місця посіли: Анастасія Козлова (вагова категорія - 45 кг, ліва рука), Єлизавета Морозова (вагова категорія - понад 60 кг, ліва рука та права рука), Роман Винокуров (вагова категорія - 70 кг, ліва і права рука).

Бронзові медалі також здобули: Мирослав Мельник (вагова категорія - 40 кг, ліва рука), Анастасія Козлова (вагова категорія - 45 кг, права рука).

У загальнокомандному заліку харківські юнаки посіли третє місце. Друге було за збірною Луганської області, а перше вибороли господарі чемпіонату, спортсмени Полтавської області.