Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На лікуванні в опорних закладах області перебувають 3223 пацієнти

На лікуванні в опорних закладах області перебувають 3223 пацієнти

Про це під час брифінгу 6 квітня повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Усього на території Харківщини для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 на сьогодні виділено 4927 ліжок.

«Відучора госпіталь ветеранів, який був визначений у резерв, почав приймати пацієнтів. На сьогодні там вже знаходяться 105 пацієнтів, працюють 83 концентратори, тому що більшість пацієнтів потрапляє у достатньо важкому стані і їм потрібна киснева підтримка. Станом на 6 квітня в інфекційній лікарні вже розміщено 147 точок доступу з потоковим киснем», – зазначив Михайло Черняк.

За його інформацією, усі ліжка для пацієнтів з СOVID-19 у закладах області забезпечені киснем – стаціонарним або кисневими концентраторами. Стаціонарним киснем на сьогодні забезпечено 1127 місць, тривають роботи з розширення кількості таких ліжок.

«Також на вихідних пацієнтів приймала Куп’янська лікарня. Туди так само була передана певна кількість балонів, щоб розширити можливості ліжок з потоковим киснем. На сьогодні в Куп’янську налічується 211 ліжок, які використовуються під ковід, 5 реанімаційних. Зокрема, на вихідних приблизно 25 додаткових ліжок були оснащені потоковим киснем завдяки тим балонам, які передали», – розповів Михайло Черняк.