Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонт у приймальному відділенні Куп’янського територіального медичного об’єднання – на завершальній стадії

Ремонт у приймальному відділенні Куп’янського територіального медичного об’єднання – на завершальній стадії

6 квітня з ходом ремонтних робіт на об’єкті програми «Велике будівництво» ознайомилася голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

Капітальний ремонт приймального відділення КНП «Куп’янське територіальне медичне об’єднання» розпочався у жовтні 2020 року в межах Програми Президента України «Велике будівництво».

За словами заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Харнама, наразі тривають ремонтні роботи у рентген-кабінеті. Всі інші роботи, заплановані у межах проєкту – завершені.

«На сьогодні готовність об'єкта - 97-98%, усі зовнішні роботи завершені: з упорядкування, щодо паркової зони. Що стосується внутрішніх робіт, необхідно завершити роботи у приміщенні, де було рентген-відділення. Його звільнили тільки тиждень тому, і підрядники повним ходом стали до роботи. Ми розраховуємо, що там найближчим часом буде завершено ремонт», - розповів Михайло Харнам.

Приймальне відділення КНП «Куп’янське територіальне медичне об’єднання» обслуговує, окрім місцевих жителів, мешканців Шевченківської, Дворічанської та Великобурлуцької громад. Завдяки капітальному ремонту вдалося значно розширити площу відділень, розповідає директор КНП «Куп'янське територіальне медичне об'єднання» Куп’янської міської ради Євген Сінько.

«Територіальне медичне об’єднання складається з трьох відокремлених підрозділів. Це основна лікарня, і тут повинно бути відділення екстреної невідкладної медичної допомоги, котре в повному обсязі буде забезпечено медичним обладнанням, фахівцями, які будуть вчасно надавати медичну допомогу: це і хірурги, і лікарі-гінекологи, лікарі невідкладних станів. Після ремонтних робіт зміниться маршрут пацієнта, кількість площ для надання медичної допомоги. Також буде збільшено кількість ліжок для надання медичної допомоги саме у відділенні: до цього тут було два реанімаційних ліжка, тепер буде 8 ліжок», - розповів Євген Сінько.

Він зазначив, що у приймальному відділенні реанімаційні ліжка будуть профільні – інфекційний бокс, бокс для пацієнтів з алкогольним та наркотичним сп’янінням, основний реанімаційний бокс з трьома ліжками і оглядовою кімнатою, де будуть проводиться малоінвазивні втручання. Також у приймальному відділенні встановлять комп’ютерний томограф на 32 зрізи та сучасний рентген-апарат.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Ігор Волченко зазначив, що наразі у КНП «Куп'янське територіальне медичне об'єднання» Куп’янської міської ради проводяться роботи із забезпечення ліжок, які виділені для надання допомоги пацієнтам з COVID-19, стаціонарним киснем.

«На вихідних у лікарні було проведено роботи з влаштування додаткових точок потокового кисню. До цього тут було 20 ліжок зі стаціонарним киснем, а наразі - 45. Інші ліжка забезпечені концентраторами», - розповів Ігор Волченко.

Загалом у КНП «Куп'янське територіальне медичне об'єднання» Куп’янської міської ради виділено 211 ліжок для надання допомоги пацієнтам з COVID-19.