Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартувала інформаційна кампанія про систему забезпечення якості освіти в українських школах

Стартувала інформаційна кампанія про систему забезпечення якості освіти в українських школах

Її проводить Державна служба якості освіти під слоганом: «Якісна школа – це середовище, у якому дитина щаслива».

Метою кампанії є інформування батьків, учнів, директорів шкіл, вчителів, а також громади про те, якою має бути якісна школа, як нова система забезпечення якості освіти і кожен учасник освітнього процесу можуть допомогти закладу стати кращим.

«Якісна школа – це результат спільних зусиль усіх учасників освітнього процесу. Засновник школи створює умови для її сталого функціонування, директор дбає про якість освітньої діяльності та розвиток закладу, учителі знаходяться у постійному творчому пошуку для якісного навчання дітей, учні мотивовані навчатися, а батьки активно допомагають школі стати кращою. Саме це хоче актуалізувати Державна служба якості освіти через розпочату інформаційну кампанію. Інформаційний ресурс про якісну школу допоможе всім учасникам освітнього процесу надати підтримку в розвитку закладу, об’єднати зусилля керівників, педагогів, батьків та громади задля якісної освіти дітей, що особливо важливо сьогодні в умовах дистанційного та змішаного навчання», – зазначила начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська.

У межах кампанії Державна служба якості освіти створила інформаційний ресурс та анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти. Тут розповідається про процеси, інструменти, які використовуються для поліпшення якості освітньої діяльності, та який результат може отримати школа. Також на сайті про якісну школу служба пропонує батькам низку прикладів, як вони можуть долучитись до покращення якості освіти у школі та допомогти директору розвивати школу.

Довідка. Державна служба якості освіти – державний орган, створений у 2017 році, що опікується дотриманням якості освіти та освітніх стандартів у школах. Служба призначена допомагати закладам освіти підвищити якість освітньої діяльності, гарантувати якість освіти та формувати довіру суспільства до української освіти. 

Ініціатива «Система забезпечення якості освіти» впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який реалізується компанією Alinea International та фінансується Урядом Канади.