Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Харківської ОДА зустрілася з Послом Бразилії в Україні

Голова Харківської ОДА зустрілася з Послом Бразилії в Україні

Зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук та Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Бразилія в Україні Нортона де Андраде Мелло Рапести відбулась 5 квітня.

Поїздка на Харківщину для Нортона де Андраде Мелло Рапести стала першим робочим візитом у регіони у статусі Посла Бразилії в Україні. 

«Нам дуже приємно, що ваш перший робочий візит - саме до Харківщини. Ми готові обговорити подальшу співпрацю Харківщини та Бразилії», - привітала гостя Айна Тимчук.

Під час зустрічі обговорили питання суспільно-політичної та економічної ситуації в регіоні, а також визначили подальші напрямки співпраці Харківської області з Федеративною Республікою Бразилія. Нортон де Андраде Мелло Рапеста зазначив, що для покращення співпраці необхідно провести низку спільних заходів серед представників бізнесу.

«Ми можемо організувати 1-2 семінари, бізнес-зустрічі для того, щоб подивитися та ідентифікувати сектори, де ми можемо вигідно співпрацювати», - зазначив Нортон де Андраде Мелло Рапеста.

Заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб зазначив, що Харківщина може бути цікава партнерам, у першу чергу, ІТ-сектором, адже наша область має великий потенціал у цій сфері.

«Наша IT-індустрія постійно розширюється. 95 % продуктів харківських IT-компаній продаються за кордоном, - зазначив Антон Деньгуб. - У мене є пропозиція провести онлайн-зустріч щодо IT-індустрії в Харківській області та Бразилії. У першу чергу, для обміну, для розвитку цифрових технологій. Адже Харківська область має дуже хороший науковий потенціал».

Також під час заходу обговорили питання співпраці у культурному та освітньому напрямках.