Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Красноградській лікарні завершують капітальний ремонт приймального відділення

У Красноградській лікарні завершують капітальний ремонт приймального відділення

Роботи виконуються в межах Президентської програми «Велике будівництво».

5 квітня з ходом ремонтних робіт ознайомилася голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

У межах ініційованої Президентом України програми «Велике будівництво» у Краснограді провели ремонт на першому поверсі хірургічного відділення ЦРЛ, де розміщуються приймальне відділення, відділення екстреної та невідкладної медичної допомоги, реанімаційне відділення і відділення фізіотерапії.

Наразі готовність об’єкта складає 98%. У закладі залишилось провести зовнішні роботи: упорядкування та встановити паркан. Також необхідно завершити роботи в приміщенні, де розміщуватиметься комп’ютерний томограф.

«Готовність об'єкта - 97-98%. Залишається упорядкування, огорожа. Це пов'язано з погодними умовами: розраховували, що березень буде сприятливіший. Щодо приміщення, де знаходиться КТ- чекаємо на спеціалістів з налагодження обладнання. Закінчити роботи зможемо в цьому приміщенні тільки після його встановлення»,- розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Харнам. 

За словами директорки КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Ганни Власенко, до ремонтних робіт приміщення хірургічного корпусу перебували у вкрай поганому стані. Ремонт тут не проводився впродовж 20 років. Та наразі лікарня отримала не тільки сучасний ремонт, а й медичне обладнання.

«Наразі у всіх приміщеннях відділень проведений якісний капітальний ремонт з повною заміною підлоги, внутрішнім оздобленням, заміною електропроводки, системи опалення, водопровідних та каналізаційних мереж. У нашій лікарні не було комп’ютерного томографа. Тепер, завдяки тому, що у нас проводяться роботи у межах програми «Велике будівництво», нам було поставлено комп’ютерний томограф. На сьогодні ми очікуємо проведення зовнішніх електромереж для того, щоб підключити під мережу комп’ютерний томограф і використовувати його для діагностики»,  – розповіла Ганна Власенко.

Також у відремонтованому приймальному відділенні проведені роботи з підключення додаткового стаціонарного кисню. 

«Наразі в лікарні є 6 точок потокового кисню. У новому відремонтованому реанімаційному відділенні підведено ще 15 кисневих точок. Сьогодні це дуже актуально. Паралельно проводимо роботи зі встановлення кріоємності для того, щоб забезпечити пацієнтів високопотоковим киснем. Крім того, лікарня забезпечена кисневими концентраторами: маємо 80 концентраторів на 144 пацієнти», - зазначила директорка лікарні.

Для лікування хворих на COVID-19 у лікарні на сьогодні виділено 131 ліжко.