Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний госпіталь ветеранів війни починає приймати хворих на COVID-19

Обласний госпіталь ветеранів війни починає приймати хворих на COVID-19

Згідно з наказом Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації, Харківський обласний госпіталь ветеранів війни починає роботу з лікування хворих на коронавірусну інфекцію з 5 квітня.

Про це повідомив в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Ігор Волченко.

За його словами, у перший день до закладу будуть переводити пацієнтів з інших лікарень - тих, які мають легкий перебіг хвороби. Це дозволить розвантажити інші заклади, а госпіталю - адаптуватися до роботи. Вже із завтра сюди будуть доставляти пацієнтів карети швидкої.  

«Планується розгорнути 120 ліжок, з яких 20 - для хворих на коронавірус з хірургічними патологіями. У госпіталі на цей час є 9 ліжок з потоковим киснем, інші забезпечені концентраторами», - надав дані в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА.

Також, за його словами, у медзакладі хворим на COVID-19  допомогу будуть надавати 4 анестезіологічні та 3 терапевтичні бригади.

«Ситуація з лікарями й персоналом, як доповів директор установи Юрій Федченко, стабільна. Якщо буде недостатньо лікарів - у нас є резерв», - сказав Ігор Волченко.