Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - у лідерах за основними показниками захисту прав дітей

Харківська область - у лідерах за основними показниками захисту прав дітей

Питання, пов’язані із захистом прав дітей, розглянули 1 квітня під час засідання міжвідомчої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка.

Зокрема, під час зустрічі обговорили питання трансформації центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, стан реалізації реформи системи інституційного догляду та виховання дітей у сфері освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення

По цих напрямках на Харківщині вже зроблені важливі кроки, зокрема, створення сімей патронатних вихователів, зазначив під час наради Михайло Черняк. Харківщина зайняла провідну позицію в Україні за кількістю патронатних сімей.

У 2018 році рішенням обласної ради було затверджено регіональну Програму реформування системи інституційного догляду і виховання дітей у Харківській області до 2026 року. Результатами Програми має стати збільшення кількості дітей, охоплених інклюзивним навчанням, зменшення кількості дітей, що виховуються в інституціях, та забезпечення доступними і якісними послугами сімей з дітьми на рівні громади.

За підсумками наради було вирішено провести аналіз ефективності заходів упровадження реформи системи інституційного догляду та виховання дітей, вивчити причини виникнення проблем у процесі реалізації цієї реформи. Також міжвідомча група має подати пропозиції щодо кореляції заходів регіональної Програми реформування системи  інституційного догляду і виховання дітей у Харківській області на 2018-2026 роки.