Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині працюють над збільшенням кількості ліжок зі стаціонарним киснем

На Харківщині працюють над збільшенням кількості ліжок зі стаціонарним киснем

Це під час брифінгу 29 березня заявив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За його даними, на території госпітальної бази Харківської області визначено майже 4900 ліжок для пацієнтів з коронавірусною хворобою. Зокрема, на сьогодні для лікування хворих на COVID-19 з цієї бази використовується майже 2900 ліжок, з них майже 1100 місць, які забезпечені стаціонарним киснем, інші - концентратами.

«Наразі найголовнішим завданням є якомога більше забезпечити ліжок саме стаціонарним киснем. Як приклад: вдалося в обласній інфекційній лікарні вже підключити 56 точок високопоточного кисню. Ми продовжуємо цю роботу», - повідомив заступник голови Харківської ОДА.

Крім того, під час брифінгу розповіли про перебіг вакцинальної кампанії в Харківській області. За даними в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Ігоря Волченка, станом на 12:00 29 березня в регіоні вакциновано 6129 осіб, зокрема, за сьогодні - 340.

«Зараз щеплення відбувається згідно з наказом МОЗ - це перший та другий етапи. Під другий етап вакцинації підпадають усі медичні працівники закладів, незалежно від форми власності, працівники соціальної сфери, категорія 80+, військові, патрульні поліцейські», - розповів Ігор Волченко.

За його словами, вакцини достатньо, на цей час працюють 18 мобільних бригад та 49 пунктів щеплення.