Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонт дороги Київ-Харків-Довжанський планують завершити до кінця сезону

Ремонт дороги Київ-Харків-Довжанський планують завершити до кінця сезону

29 березня голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук провела нараду з підрядником, який виконує роботи, та профільними структурами.

Під час зустрічі обговорили поточний хід ремонтних робіт на дорозі державного значення, які виконуються у межах Програми Президента України «Велике будівництво».

«Мені важливо знати, як проходять роботи зараз, чи немає питань, які необхідно вирішити, аби автошлях відкрили вчасно», - зазначила Айна Тимчук.

На сьогодні дорога готова на 40%. Представник компанії-підрядника зазначив, що до вересня всі роботи планують завершити. На об'єкті їх виконує компанія «Onur Taahhut Tasimacilik».

«Ми вже стартували після зимового періоду, зараз виконуємо земляні роботи і в наступні дні розпочнемо вкладання шарів асфальтобетону, щойно температура підніметься. І водночас ми намагаємося дорогу тримати відкритою, щоб всі могли нею користуватися», - підкреслив на зустрічі представник компанії-підрядника.

Айна Тимчук наголосила на тому, що хоче особисто проконтролювати хід робіт на автошляху, а наради буде проводити регулярно, аби дорогу завершити вчасно.

Довідка. Згідно з проєктом довжина ділянки ремонту складає 25 км. Після завершення робіт ділянка автомобільної дороги матиме по дві смуги руху в обидва напрямки і буде відноситись до I технічної категорії. Крім цього, буде встановлено освітлення на небезпечних ділянках і вжиті додаткові заходи з безпеки руху.

Фінансування виконується коштом міжнародної фінансової організації, а не з бюджету України. Роботи напряму фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку.