Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартувала «Французька весна»

У Харкові стартувала «Французька весна»

25 березня пройшов Promo concert KharkivMusicFest-2021, який відкрив 17-ий фестиваль «Французька весна».

Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук гостей заходу привітав її заступник Роман Семенуха.

«Не дивлячись на непрості ковідні умови, дуже приємно сьогодні бачити стільки облич. Я впевнений, що справжня класична музика не має ні меж, ні кордонів», – сказав Роман Семенуха.

Він відзначив, що подібні заходи не тільки надають нашим країнам можливості для кращого пізнання, але й сприяють активізації економічної діяльності в Харківській області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен зазначив, що тема фестивалю цього року – «Просто неба».

«Через пандемію ми здебільшого запланували заходи, які можна провести на свіжому повітрі. Відкриття фестивалю в Харкові – це екстраординарна подія. Нам пощастило приймати в Харкові всесвітньо відомого віолончеліста Капюсона. Він буде грати з оркестром New Era Orcestra. Це дуже яскравий приклад симбіозу і співробітництва всесвітньо відомого музиканта і українського оркестру», – сказав Етьєн де Понсен.

Програма фестивалю «Французька весна» розрахована на місяць і включає 50 заходів у режимі офлайн та онлайн. На глядачів чекають допрем’єрні покази французьких фільмів, нічний марафон короткометражного кіно «Довга ніч короткого метра», Французький гастрономічний фестиваль, цикл вистав французького театру, зокрема показ п'єси «Калігула» Альбера Камю на сцені Харківського академічного театру імені Шевченка, концерти музичних колективів, художні виставки, а також виставка світлин про архітектурну спадщину часів СРСР відомого майстра фото Фредеріка Шобена, французька вистава просто неба «Жокеї світла» у парку імені Горького тощо.

Довідка. «Французька весна» – це щорічний культурний фестиваль, який охоплює майже 10 міст України та проводиться з 2004 року. Організатори: Французький інститут в Україні, Посольство Франції в Україні та Альянс Франсез. Кожного року фестиваль пропонує різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури та інших галузей культури. Захід проходить у Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Одесі. Цьогорічна тема фестивалю – «Просто Неба».