Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 30-річчя Незалежності на Харківщині планують провести низку заходів

До 30-річчя Незалежності на Харківщині планують провести низку заходів

25 березня голова області Айна Тимчук взяла участь в онлайн-обговоренні плану регіональних заходів до річниці Незалежності під керівництвом Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченко.

До 30-річчя Незалежності України у Харківській області планується низка культурно-мистецьких акцій, створення знакових пам’ятних об’єктів, нових експозицій у музеях, проведення конкурсів, присвячених 30-й річниці Незалежності України та інше.

До знаменної дати хочуть облаштувати оглядовий майданчик в «Держпромі». До свята створять «Герб України» з автомобілів поблизу стадіона «Металіст», «Вишиванку з людей» на найбільшій площі Європи. А на сходинках ХАТОБу відбудеться концерт із залученням популярних виконавців.

Серед конкурсів до 30-річчя Незалежності збираються провести конкурс малюнку та скульптури, аматорського мистецтва «Слобожанський сувенір», конкурс короткометражних фільмів, а також конкурс на кращу виставу серед театрально-концертних установ.

Заплановані заходи у рамках «туристичних магнітів» області: на території Шарівського палацо-паркового комплексу зіграє концерт Харківської обласної філармонії, великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю виступить на «Співочих терасах».