Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На стаціонарному лікуванні від COVID-19 в опорних закладах області перебувають 2328 пацієнтів

На стаціонарному лікуванні від COVID-19 в опорних закладах області перебувають 2328 пацієнтів

Про це під час брифінгу 23 березня повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Усього на території Харківської області для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 виділено 4898 ліжок у 25 закладах охорони здоров’я. Усі вони оснащені киснем на 100%, більшість з яких забезпечені подачею кисню завдяки кисневим концентраторам. Наразі в області проходять роботи з підключення стаціонарного кисню.

«На сьогодні ми маємо на території області 1095 ліжок, які мають доступ до стаціонарного кисню. На них сьогодні розташовано 958 пацієнтів», повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За інформацією Михайла Черняка, наразі в області тривають роботи з проведення стаціонарного кисню у КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня», КНП «Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» та КНП «Обласна клінічна лікарня». Також роботи проводяться і на базі міських лікарень, які визначені для допомоги пацієнтам з COVID-19.

«Наразі наші зусилля направлені на розгортання додаткових стаціонарних точок кисню, щоб усі ліжка максимально були забезпечені саме стаціонарним киснем. Найближчим часом планується підключення 123 додаткових точок стаціонарного кисню в обласній інфекційній лікарні», розповів Михайло Черняк.