Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили створення умов для надання соціальних послуг у територіальних громадах

У Харківській ОДА обговорили створення умов для надання соціальних послуг у територіальних громадах

22 березня за участі заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка відбулась селекторна нарада з керівниками громад області.

Звертаючись до представників територіальних громад заступник голови Харківської ОДА зазначив, що наразі питання соціальної політики на місцях – вкрай важливе.

«Треба реалізовувати соціальну політику в державному напрямку. Це дуже важливо – потенційні виплати, пільгове перевезення, санаторно- курортне лікування, інші соціальні послуги. Люди мають відчувати, що їх підтримує держава», - зазначив Михайло Черняк.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрія Шпараги в обласному бюджеті на реалізацію заходів програми соціального захисту населення в цьому році передбачено більше 31 млн гривень. Відтепер цими коштами розпоряджатимуться не РДА, а територіальні громади.

Також під час наради обговорені питання щодо функціонування служби у справах дітей та центрів надання соціальних послуг у територіальних громадах.