Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина має найбільшу кількість патронатних сімей в Україні

Харківщина має найбільшу кількість патронатних сімей в Україні

Питання дотримання прав дітей при здійсненні та проведенні реформи деінституалізації обговорили у Харківській ОДА 18 березня.

Засідання тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання, усиновлення та розвитку соціальних послуг пройшло за участю заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка. 

Нарада відбулася в онлайн-режимі.

«Харківщина має найбільшу кількість патронатних сімей в Україні. У 24 сім’ях патронатних вихователів у регіоні перебували 142 дитини. 53 з них було повернуто до біологічних родин, 45 дітей отримали статус та влаштовані до сімейних форм виховання. Інші продовжують перебувати в патронатних сім’ях», - зазначив Михайло Черняк.

Також під час наради зазначили, що кількість дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сімейних формах, у 2020 році склала 99,9%. Це - найкращий показник в Україні.