Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У фармацевтичному університеті відзначили 150 років з дня народження його засновника Миколи Валяшка

У фармацевтичному університеті відзначили 150 років з дня народження його засновника Миколи Валяшка

В урочистому заході взяв участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Він привітав учасників заходу від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук та побажав їм професійних успіхів та нових досягнень.

«Нам є чим пишатися у фармацевтичній науці. Слобожанщина має славетні імена та видатну історію. Сьогодні, під час пандемії COVID-19, фармація є однією з найважливіших галузей. І я сподіваюсь, що у майбутню перемогу в боротьбі з пандемією обов’язково зроблять свій внесок і харківські науковці», - сказав заступник голови Харківської ОДА.

Під час заходу кращих співробітників університету було відзначено подяками Харківської обласної державної адміністрації.

Ректорка університету Алла Котвіцька, говорячи про засновника і першого ректора фармацевтичного університету Миколу Валяшка, відзначила його величезний внесок у вітчизняну та світову фармацію.

«Його сторічний ювілей був відзначений під егідою ЮНЕСКО. Наукова Харківщина заснувала його іменну стипендію, яку Харківська облдержадміністрація призначає видатним науковцям і обдарованим молодим науковцям. Харківський політехнічний інститут ушанував пам'ять Миколи Валяшка встановленням меморіальної дошки, а 2011 року «Укрпошта» ввела в обіг ювілейний конверт – так було відзначено 140 років з дня народження нашого видатного науковця», - розповіла Алла Котвіцька.