Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівниця Офісу Національної інвестиційної ради розповіла про державну підтримку інвестпроєктів

Керівниця Офісу Національної інвестиційної ради розповіла про державну підтримку інвестпроєктів

Роз’яснення щодо президентського закону №1116-ІХ Ольга Магалецька надала під час форуму у Києві.

«Що саме наявне в законі? Держпідтримка буде надаватись як українським, так і іноземним інвесторам, які мають намір інвестувати понад 20 млн євро і створити не менш ніж 80 робочих місць із середньою заробітною платою на 15% вищою за середню в регіоні у відповідній сфері. Строк реалізації інвестиційного проєкту повинен скласти не більше, ніж 5 років. 5 років ми даємо від початку підписання інвестиційного договору з Кабміном до введення в експлуатацію нової лінії чи заводу», - зазначила Ольга Магалецька.

За її словами, загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми капітальних інвестицій у проєкт.

«Інвестиційні проєкти мають бути реалізовані у переробній промисловості, в першу чергу. Звісно, крім діяльності з виробництва тютюнових виробів та алкогольних напоїв, це добування з метою подальшого перероблення та збагачення корисних копалин, крім вугілля, сирої нафти та природного газу. Також це поводження з відходами, транспорт, складська логістика, освіта, науково-технічна діяльність, медицина, спорт, туризм, курортно-рекреаційна сфера», - додала керівниця Офісу Національної інвестиційної ради.

Законом також передбачаються такі інструменти підтримки як: надання податкових пільг, а саме: звільнення від сплати податку на прибуток на 5 років, яким інвестор зможе скористатися після досягнення беззбитковості, також звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні нового обладнання в Україну, спрощене надання користування земельних ділянок, будівництво та реконструкція суміжної інфраструктури тощо, додала вона.

Теги