Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд затвердив рекомендації та план трансформації ЦНАПів

Уряд затвердив рекомендації та план трансформації ЦНАПів

Мінцифри координуватиме діяльність та забезпечуватиме єдиний підхід до створення центрів адмінпослуг.

Мова йде про створення ЦНАПів міськими і селищними радами, які станом на 1 січня 2020 року були адміністративними центрами районів, та ліквідації центрів, утворених при районних державних адміністраціях.

«Доступ українців до адміністративних послуг - стратегічний пріоритет Мінцифри. Завдяки чіткому плану та методичним рекомендаціям щодо трансформації ЦНАПів під час адміністративної реформи нам вдасться зберегти доступ громадян до адміністративних послуг, а працівникам центрів - робочі місця», - зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Як розпорядження вплине на працівників ЦНАПів:

- з’являться конкретні кроки для утворення ЦНАПів органу місцевого самоврядування та ліквідації ЦНАПів районної державної адміністрації;

- визначаються заходи соціально-правового захисту працівників у зв’язку з ліквідацією центрів надання адміністративних послуг;

- врегульовуються окремі питання передачі майна державної власності, спільної власності територіальних громад до комунальної власності міської, селищної громади для забезпечення функціонування центру, який утворюється на її території.