Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У приймальному відділенні Дергачівської районної лікарні завершують ремонт

У приймальному відділенні Дергачівської районної лікарні завершують ремонт

Оновлене приймальне відділення Дергачівської ЦРЛ розширили до 700 квадратних метрів. Раніше воно розташовувалося у старому приміщенні площею 150 метрів.

Саме Дергачівська ЦРЛ одна з перших в області взяла участь у програмі Президента «Велике будівництво» і одна з перших подала та затвердила проєкт.

Реконструкцію лікарні розпочали в кінці жовтня минулого року. Кошторисна вартість об’єкта становить майже 14 мільйонів гривень. На сьогодні всі роботи знаходяться на стадії завершення. Унаслідок проведених ремонтних робіт у ЦРЛ вдалося створити дійсно сучасне відділення екстреної медичної допомоги, розповідає медична директорка Світлана Бережна.

«До приймального відділення екстреної допомоги тепер входять діагностичні кабінети, рентген-кабінети, кімната для комп’ютерного томографа. Ми отримали комп’ютерний томограф на 32 зрізи, який дасть змогу значно розширити спектр медичних послуг. Раніше у нас у районі такого не було», - говорить Світлана Бережна.

Також у лікарні буде доступний кабінет ультразвукової діагностики та цілодобова ендоскопічна діагностика. Зробили ремонт та встановили нове обладнання і у малій операційній. Придбали операційний стіл та світильник.

«У зв’язку з тим, що тепер маємо таке обладнання, ми подали в Національну службу здоров’я України пропозицію на надання медичної допомоги хворим з гострими інсультами. До цього у нас не було такої можливості», - розповідає Світлана Бережна.

Вона зазначила, що на початку цього року також уже було закуплено нове обладнання.

Наразі роботи ще ведуться в кімнаті приймання пацієнтів, кімнаті ургентної лабораторії та кабінеті фіброгастроскопії.

«Це дуже важливий інфраструктурний проєкт, який об’єднує три громади: Малоданилівську, Дергачівську та Солоницівську. Також нашими послугами користується Золочівська громада. Темп роботи дуже високий. Менш ніж за пів року взявши проєкт і адаптувавши під місцеві умови, його майже завершили», - зазначає голова райдержадміністрації Володимир Усов.

На початку року лікарня отримала понад 3 мільйонів районних коштів на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту та придбання 10 кисневих концентраторів.

У зв’язку з тим, що покращилась матеріально-технічна база лікарні, відтепер Дергачівська ЦРЛ зможе укладати з Національною службою здоров’я України вдвічі більше договорів. Якщо минулого року це було 7, то зараз медики пропонують 16.