Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Половина торішніх ФОПів відкрилися за допомогою порталу «Дія»

Половина торішніх ФОПів відкрилися за допомогою порталу «Дія»

Це заявив керівник проєкту «Дія» Мстислав Банік на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

«Ми запустили «Дію». Провели реінженірінг, запустили автозаповнення рядків. Тепер для того, щоб людина могла подати заяву на відкриття бізнесу, їй потрібно заповнити всього 10 рядків. Усі ті ФОПи, які відкривалися минулого року, половина з них відкрилися, подавши заяву через портал «Дія». Пізніше у нас буде презентація, на якій ми анонсуємо, що ми взагалі приберемо державного реєстратора з процесу відкриття власної справи. Зараз триває розроблення автоматичної реєстрації ФОПу, тобто ми з процесу подачі заяви виключаємо людину», - заявив Мстислав Банік.

Загалом «Дія. Бізнес» - це консультативна платформа, яка створена для того, щоб люди змогли отримувати необхідну інформацію щодо ведення бізнесу в Україні, підкреслив під час виступу Мстислав Банік.

«Насамперед я хотів би розповісти про Центр підтримки підприємців. Це мало - тільки дати можливість людині створити бізнес та прибрати блокери на державному рівні. На початковому етапі є людина, яка хоче стати підприємцем, але є ціла купа невідомих для неї аспектів, які чекають на неї під час створення бізнесу, з якими вона не знає, що робити. Це починається від різноманітних дозвільних документацій, особливо, в органах місцевого самоврядування. Я чудово знаю, що велика кількість підприємців, перш ніж почати, думають про те, чи варто їм робити підприємства, щоб потім розбиратися з усіма цими складнощами», - розповів Мстислав Банік.

Він додав, що дуже часто громадяни закривають свій бізнес, оскільки їм важко комунікувати з державою.

«Інша річ, яку треба пам'ятати, що велика кількість бізнесу закривається під час першого року, потім є чекпоїнт - три роки існування бізнесу. Дуже часто це пов'язано з помилками, яких людина може припуститись під час введення бізнесу, але взагалі дуже складно комунікувати з державою. Таким чином, одним з проєктів усередині «Дії» став «Дія. Бізнес» - це консультативна платформа для того, щоб люди могли отримувати інформацію, починаючи від бізнес-ідей, які вони можуть реалізувати, і закінчуючи довідниками, шаблонами документів і різноманітною консалтинговою допомогою», - додав Мстислав Банік.

Теги