Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - серед лідерів за кількістю заявок на участь у програмі «Доступна іпотека 7%»

Харківщина - серед лідерів за кількістю заявок на участь у програмі «Доступна іпотека 7%»

Про це повідомили у Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА.

Державна програма «Доступна іпотека 7%» стартувала 1 березня за ініціативи Президента Володимира Зеленського та уряду. Вона реалізується Фондом розвитку підприємництва.

«За підсумками двох тижнів упровадження програми Харківська область увійшла в першу п'ятірку регіонів за сумою поданих заявок – 5 млн 162 тис. грн», – уточнили в Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА.

Нагадаємо, Державна програма «Доступна іпотека 7%» дає можливість придбати житло з процентною ставкою 7% річних. Максимальна сума іпотеки становить 2 млн грн, а максимальна вартість предмета іпотеки – не більш ніж 2,5 млн грн. Позику можна взяти на строк до 20 років з мінімальною першою сумою внеску 15% вартості предмету іпотеки. Нормативна площа – 50 кв. метрів загальної площі житла на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 20 кв. метрів – на кожного наступного члена родини. Насамперед ідеться про первинний і вторинний ринок житла, зокрема, індивідуальні будинки – об’єкти, введені в експлуатацію після 2017 року.