Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання із затримкою виплати заробітної плати для працівників театрів буде вирішено найближчим часом

Питання із затримкою виплати заробітної плати для працівників театрів буде вирішено найближчим часом

16 березня відбулась нарада за участю голови Харківської ОДА Айни Тимчук та керівників обласних театрів.

«Загалом зараз на фінансову підтримку театрів області виділено 54 млн: 24 млн - на позачерговій сесії обласної ради і 30 млн - на черговій сесії обласної ради 11 березня. Наразі ця сума більше, ніж за аналогічний період минулого року», - зазначила Айна Тимчук. 

Голова Харківської обласної державної адміністрації зазначила, що жодні політичні маніпуляції на питаннях фінансування закладів культури області  неприпустимі.

«Не дозволяйте, щоб вами маніпулювали, не хочу, щоб вас використовували, адже нічого абсолютно не змінюється. Ми зацікавлені, щоб культура розвивалася і театри заробляли більше», - зазначила Айна Тимчук.

Затримка з виплатою заробітної плати за лютий виникла через те, що рішення Харківської обласної ради, згідно з яким виділили додаткові кошти на заробітну плату співробітникам театрів, було підписано лише 16 березня. 

«У нас 30 млн виділено додатково, рішення було підписано сьогодні вранці, відповідно, казначейство тепер має всі підстави для того, щоб виплатити всі необхідні гроші, аби люди отримали заробітну плату в повному обсязі», - зазначила Людмила Терещенко.

Вона додала, що працівники театрів отримають заробітну плату найближчим часом.

«Завжди були якісь складнощі, завжди були якісь перенесення, недоплати і так далі. На сьогодні скажу, що ми завжди знаходимо підтримку департаменту культури з усіх питань», – зазначив директор Харківської філармонії Юрій Янко.