Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська та Донецька області готують меморандум про співпрацю в сфері дитячої медицини

Харківська та Донецька області готують меморандум про співпрацю в сфері дитячої медицини

16 березня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк провів зустріч з делегацією з Донецької області.

Учасники зустрічі обговорили можливості навчання інтернів з Донецької області на базі Харківської дитячої клінічної лікарні №1, організацію комунікацій у сфері телемедицини, а також можливість профільного лікування дітей з Донецької області в установах Харківщини.

Михайло Черняк нагадав, що наш регіон щільно співпрацює із сусідніми областями з початку військових дій на Донбасі. За цей час, за даними генеральної директорки Харківської ОДКЛ №1 Оксани Поінтковської, у лікарні надали допомогу понад 9 тис. дітей з Донбасу. Найчастіше лікування надавали в реанімаційних відділеннях, офтальмології та імунологічному центрі.

«За останні роки нам вдалося модернізувати і розвинути дитячу лікарню, в якій ми зараз знаходимося. З огляду на спільний досвід ми можемо стати своєрідним центром медичної допомоги дітям з Донецької та Луганської областей. Також ми пропонуємо розвивати співробітництво в сфері навчання інтернів, надаючи їм матеріальну базу в Харкові. Мова також йде про використання телемедицини для порятунку життя дітей», - розповів представникам Донецької області Михайло Черняк.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації відзначив, що всі можливі напрямки співпраці між нашими регіонами будуть визначені в меморандумі, який можуть підготувати вже цього року.

«Вважаю, що ми можемо і повинні поділиться тим досвідом, який є в наших лікарів, з сусідами. Тим паче, що завдяки заступнику голови Харківської ОДА Михайлу Черняку до нас були переведені додаткові нові напрямки - офтальмологія, лор-відділення, нейрохірургія, нейроонкологія, сурдологопедичний кабінет», - зазначила Оксана Поінтковська.

Заступниця міського голови Краматорська Олена Катальнікова розповіла, що в Донецькій області планують побудувати обласну лікарню в Слов'янську. Тому сьогодні регіон зацікавлений у тісній співпраці та обміні досвідом з медичними дитячими установами Харкова.

Радник з питань охорони здоров'я міського голови Краматорська Ігор Путря вважає, що подібну співпрацю можна зробити зразковою, особливо це стосується впровадження технологій телемедицини.

«Сьогодні ми рівняємося на Харківський регіон, й налагодження робочої моделі співпраці в сфері дитячої медицини дуже важливе для наших областей», - підкреслив Ігор Путря.

Також під час візиту в медустанову Михайло Черняк відвідав відремонтовані цього року приміщення фізіотерапевтичного відділення, хірургічного відділення №4 та відділення сервісної служби. Ремонтні роботи були проведені за кошти іноземних інвесторів - Європейського інвестиційного банку.