Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кабінетах учасників уже розміщено результати І етапу сертифікації вчителів – 2021

У кабінетах учасників уже розміщено результати І етапу сертифікації вчителів – 2021

Можна завантажити картки результатів та сканкопії бланків відповідей.

Максимальна кількість балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 100.

«Учасників сертифікації, які за підсумками незалежного тестування набрали менш ніж 60% від максимальної кількості балів, уважають такими, що не пройшли тестування, і не допускають до участі в наступному етапі сертифікації. Інформацію про допущення чи недопущення учасника сертифікації до участі в наступному етапі також розміщено в кабінеті учасника», - підкреслюють у Міністерстві освіти на науки України.

У разі сумнівів щодо правильності результату незалежного тестування учасники сертифікації можуть подати апеляційну заяву щодо результатів тестування до апеляційної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти. Зробити це можна протягом 3 календарних днів після оприлюднення результатів незалежного тестування (до 17 березня включно). Розгляд такої заяви здійснюється протягом 10 календарних днів з дня її отримання.

Апеляційну заяву необхідно надсилати:

- на адресу: вул. Володимира Винниченка, 5, м. Київ 04053 (з поміткою «Апеляційна комісія УЦОЯО»); 

- для зручності – на електронну адресу zno_info@testportal.gov.ua (з поміткою «Апеляційна комісія УЦОЯО»).

Наступний етап сертифікації – самооцінювання власної педагогічної майстерності – заплановано на період з 29 березня до 20 квітня. Його проводитиме Державна служба якості освіти.

Довідка. Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для надання йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.