Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

40 українських ветеранів уперше виступлять на міжнародних змаганнях Warrior Games у США

40 українських ветеранів уперше виступлять на міжнародних змаганнях Warrior Games у США

Міністерство оборони США організовує цей захід уже восьмий рік поспіль. Цього року він проходитиме з 12 по 22 вересня в Орландо, штат Флорида.

До програми Warrior Games (Ігри воїнів) входять 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика (біг та метання), велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, паверліфтинг і волейбол сидячи. Серед учасниць – команди з  восьми країн світу: США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

«Warrior Games – унікальний міжнародний захід адаптивних видів спорту, який у 2013 році надихнув Принца Гарі, герцога Сассекського створити Invictus Games. З 2017 року українські захисники беруть участь у Invictus Games, а з 2021 року - до міжнародних спортивних заходів, які є доступними для українських воїнів, долучається Warrior Games», - говорить заступник Міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний.

«Включення України до Warrior Games сприятиме розширенню можливостей спортивної реабілітації українських ветеранів та військовослужбовців вже у 2021 році, що особливо актуально в умовах пандемії та масового перенесення заходів, у тому числі Ігор нескорених у Гаазі, на 2022 рік. На відміну від Invictus Games, які відбуваються що два роки, Warrior Games відбуваються щороку, що даватиме ще більше можливостей нашій організаційній команді мобілізувати ветеранську спільноту навколо спорту», - говорить координаторка Invictus Games та Warrior Games в Україні Оксана Горбач.

Відбір  кандидатів на участь у Warrior Games пройде в межах національних змагань, що відбудуться в середині травня 2021 року в Києві. Реєстрація на відбіркові змагання триватиме з 22 березня по 30 квітня 2021.

Більше інформації буде публікуватись на офіційній сторінці Warrior Games in Ukraine.

До складу української команди увійдуть представники Національної збірної України Ігор нескорених, а також ветерани, які пройдуть національний відбір. Потрапити до збірної України та виступити на Warrior Games - 2021 матимуть можливість ветерани та чинні військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.