Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки завоювали 10 золотих медалей на чемпіонаті України з боксу

Харків’янки завоювали 10 золотих медалей на чемпіонаті України з боксу

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

З 8 по 14 березня в Ужгороді відбувся чемпіонат України з боксу серед дівчат, юніорок та молоді, на якому харківські спортсменки завоювали 17 нагород, у тому числі 10 золотих. Участь у змаганнях взяли спортсменки з 23 регіонів України, а за їх підсумками збірна Харківської області посіла перше загальнокомандне місце. Спільними зусиллями харків’янки здобули 10 золотих, 3 срібні та 4 бронзові медалі.
Чемпіонками України стали Дарина Коваленко, Кіра Макагоненко, Уляна Безфамільна, Юлія Ступакова, Варвара Давидова, Поліна Мищенко, Марія Фонотова, Валерія Мещерякова, Ізабель Габорець, Вероніка Накота.

Срібні медалі завоювали Анастасія Бурлак, Марія Мартиненко, Христина Єфремова.

Треті місця на чемпіонаті посіли Карина Полторацька, Олександра Манько, Дарина Зубріхіна, Софія Богданова.

Крім того, дві харківські спортсменки стали кращими в своїх вікових групах. Кіра Макагоненко – серед дівчат, а Вероніка Накота - серед молоді.

Чемпіонат України став одним з етапів підготовки та формування збірних команд України до важливих міжнародних стартів. У квітні цього року в Польщі відбудеться чемпіонат світу з боксу серед молоді та жінок-молоді, а в серпні в Ірландії - чемпіонат Європи серед юнаків та дівчат. Також у вересні планується проведення чемпіонату Європи серед жінок-молоді.

Теги